Moottorikelkka

Lakisääteinen liikennevakuutus moottorikelkallesi

Laske hinta

Lakisääteinen liikennevakuutus kelkallesi, jotta voit ajaa sillä

Osta nyt

Vuodenaikahinnoiteltu turva — aja milloin haluat

Lue lisää

Hanki moottorikelkkavakuutus helposti netistä

Laske hinta

Vakuuta moottorikelkkasi vahinkojen varalta

Voit viilettää moottorikelkallasi kevyin mielin, kun vakuutus on kunnossa. Moottorikelkan vakuuttaminen hoituu näppärästi netissä. Vakuuta moottorikelkkasi liikennevakuutuksella, joka kattaa henkilövahingot ja syyttömän osapuolen esinevahingot.

Liikennevakuutus on kaikille liikennöiville moottoriajoneuvoille pakollinen vakuutus, jotta ajoneuvolla saa ajaa. Liikennevakuutus kattaa vakuutuksenottajan omat henkilövahingot sekä vahingon syyttömän osapuolen henkilö- ja omaisuusvahingot. POP Vakuutuksesta ei tällä hetkellä ole mahdollista saada moottorikelkalle kaskovakuutusta.

Moottorikelkkojen vakuutuksissa vakuutusmaksu painottuu suurimmaksi osaksi siihen vuodenaikaan, jolloin kyseistä ajoneuvotyyppiä pääosin käytetään. Ajokauden ulkopuolella, moottorikelkoilla kesäaikaan, vakuutusmaksu on pienempi. Jos ajoneuvo on poistettu liikennekäytöstä, vakuutusmaksuista saatavan hyvityksen määrä riippuu siitä, mihin ajankohtaan vuodesta liikennekäytöstäpoisto kohdistuu. Vakuutusmaksut laskutetaan kuitenkin tasaisesti ympäri vuoden valitsemiesi maksuerien mukaisesti. Vakuutuksesta voidaan siis periä maksua esimerkiksi päättymispäivän jälkeen, jos vakuutusmaksua ei ole vielä kokonaisuudessaan laskutettu.

Esimerkki moottorikelkan vakuutusmaksun muodostumisesta

Moottorikelkkasi vakuutusmaksu on 300 euroa vuodessa. Moottorikelkan vakuutusmaksun laskut jakautuvat tasaisesti ympäri vuoden. Olet valinnut maksut maksettavaksi kaksi kertaa vuodessa, 150 euroa kerrallaan.

Vakuutuskausi vaihtuu aina marraskuun alussa. Myyt moottorikelkkasi maaliskuun lopussa, jolloin myös vakuutuksesi päättyy. Todellinen vakuutuskausi on siis 1.12. – 31.3. Tältä ajalta peritään vakuutusmaksua ajokauden hinnoittelun mukaisesti eli yhteensä 73% koko vuoden maksusta. Olet maksanut vakuutusmaksun ensimmäisen erän eli 150 euroa. Todellisen vakuutuksen voimassaoloajan maksu on kuitenkin 219 euroa, joten vakuutukselta peritään vielä 69 euroa vakuutuksen päättymisen jälkeen.

moottoripyora vuodenaikahinnoittelu

Esimerkki moottorikelkan vakuutusmaksun jakautumisesta eri kuukausille. Tiedot suuntaa antavia, eivät lopullisia.

Moottorikelkka on korkeintaan 500 kg painava telavetoinen moottorireki, jossa on kuljettajan lisäksi tilaa enintään kahdelle henkilölle.

Näitä ajoneuvoja voit vakuuttaa

Autovakuutus

Pakettiautovakuutus

Moottoripyörävakuutus

Mopovakuutus

Moottorikelkkavakuutus

Traktorivakuutus

Peräkärryvakuutus