Siirry sisältöön

Tuontiauton vakuutus

Tuontiauton vakuuttaminen

Ostaessasi auton ulkomailta, kuten esimerkiksi Ruotsista tai Saksasta, on hyvä muistaa muutama asia. Ostaessasi auton ulkomailta on tärkeä varmistaa, että vakuutus on voimassa sen ajan, kun käytät autoa Suomessa väliaikaisesti ilman autoveroa. Kannattaa myös huomioida, että ulkomaisen vakuutusyhtiön myöntämä liikennevakuutus ei yleensä ole yhtä kattava kuin Suomen lakisääteinen liikennevakuutus. Haluat siis kenties hankkia suomalaisen liikennevakuutuksen ennakkoon Suomesta. Tällöin vakuutus on voimassa aina ajoneuvon ostohetkestä alkaen.

Etuina kotimaisessa vakuutuksessa on se, että vakuutus on varmasti kattava ja asioiden hoitaminen vahingon sattuessa on helpompaa. Suositeltavaa on ottaa autolle samalla myös kaskovakuutus, jolloin sinun ei tarvitse pohtia auton vakuutusasioita enää Suomeen tulon jälkeen. POP Vakuutuksen kaskovakuutus on voimassa myös muissa Euroopan maissa. Lisätietoa löydät tuoteselosteesta ja vakuutusehdoista.

Mikäli ostohetkellä autossasi on lähtömaan lainsäädännön mukaan myönnetyt voimassaolevat rekisterikilvet, sillä on pääsääntöisesti myös kyseisen maan vakuutusyhtiön myöntämä liikennevakuutus. Kuitenkin esimerkiksi Saksassa myynnissä oleva ajoneuvo on usein poistettu rekisteristä, sillä rekisterikilvet ovat henkilökohtaiset.

Saapuessasi Suomalaiseen satamaan auto ajetaan tulliin ja tehdään käyttöönottoilmoitus. Mikäli ajoneuvo on yhä rekisteröitynä toiseen ETA-maahan, rekisterikilvet ovat ajoneuvossa kiinni ja sillä on Suomessa voimassaoleva liikennevakuutus, ajoneuvon voi ajaa kotiin. Mikäli näin ei ole ajoneuvon siirtämistä varten tarvitaan siirtolupa.

Autoon saa tullista siirtoluvan (ns. tarrakilvet) ja ajoluvan, jolla voi ajaa Suomessa enintään kolme kuukautta. Viimeistään tullissa otetaan autoon myös liikennevakuutus merkitsemällä siirtolupa-anomukseen vakuutusyhtiön nimi. Mahdollista on myös ottaa siirtolupaan liittyvä siirtovakuutus.

Green Card eli Vihreä kortti todistaa ulkomailla, että ajoneuvosi liikennevakuutus on voimassa. Vihreän kortin tarvitset, kun tuot auton Suomeen EU:n tai ETA:n ulkopuolisen Vihreän kortin sopimusmaasta kuten Venäjältä.

POP Vakuutuksen autovakuutus tuontiautoon ostohetkestä alkaen

Käytännössä voit ottaa tuontiautolle liikenne- ja kaskovakuutuksen jo siinä vaiheessa, kun autoa lähdetään tuomaan EU- tai ETA-maasta Suomea kohti. Tarkista kuitenkin, salliiko lähtömaa suomalaisen liikennevakuutuksen ottamisen. Mikäli haluat varmistaa kattavan turvatason heti auton ostohetkestä alkaen, voit olla suoraan yhteydessä myyntipalveluumme

Kysymme sinulta puhelimitse muutamia tietoja, jotta saamme tuontiauton vakuutettua. Näitä ovat ajoneuvon tarkat yksilöintitiedot: merkki, malli, sylinteritilavuus, teho kilowateissa, auton paino, käyttövoima, vuosittaiset ajokilometrit, käyttöönottovuosi, valmistenumero, korityyppi ja tieto siitä, onko kuljettaja alle 25-vuotias.

Tuontiauto Saksasta ja Ruotsista

Suuri osa tuontiautoista tuodaan Saksasta ja Ruotsista. Käytettyjen autojen markkinat ulkomailla houkuttelevat, koska tarjonta on kattava ja hinnat usein matalammat. Hyvän kaupan tekeminen vaatii kuitenkin markkinaan perehtymistä sekä samalla hieman vaivannäköä.

Tarkistathan aina myyjän omistusoikeuden, matkamittarilukemien todenperäisyyden sekä aiempien vahinkojen vaikutukset ajoneuvolle. Auton kokonaisvaltainen kunto tulee myös käydä läpi yksityiskohtaisesti. Tietojen paikkansapitävyyden varmistamiseen sekä Ruotsissa että Saksassa on suositeltavaa hyödyntää paikallisten viranomaisten tietokantoja. Auton voi myös tarkastuttaa tunnetuilla katsastustoimipisteillä, kuten esimerkiksi Dekralla.