Siirry sisältöön

Pakettiauton rekisteröinti helposti netissä.

Pakettiauton rekisteröinti kuntoon kerralla

Nyt voit rekisteröidä pakettiauton nimiisi samalla, kun ostat sille vakuutuksen verkkokaupastamme. Asiakkaanamme voit tehdä sujuvasti myös muita rekisteröintimuutoksia ajasta ja paikasta riippumatta, juuri silloin kun sinulle sopii.

Rekisteröinnin ja vakuuttamisen yhdistäminen on tehnyt prosessista yksinkertaisen, nopean ja samalla myös paperittoman. Rekisteröintitodistusta ei tarvitse jatkossa pitää mukana ajoneuvossa, eikä sitä enää tulosteta tai postiteta automaattisesti rekisteröinnin jälkeen.

Mikäli sinulla ei ole pankkitunnuksia, voit rekisteröidä ajoneuvon perinteiseen tapaan katsastusasemalla. Muistathan ottaa henkilöllisyystodistuksen mukaan, kun käyt rekisteröimässä pakettiauton nimiisi.

Pakettiauton rekisteröinti omiin nimiin vakuutuksen oston yhteydessä

Kun ostat pakettiauton yksityiseltä henkilöltä, voit itse rekisteröidä sen nimiisi samalla kun ostat vakuutuksen verkosta.

  1. Osta pakettiautolle vakuutus helppokäyttöisellä vakuutuslaskurillamme.

  2. Aloita rekisteröinti käyttämällä pakettiauton myyjältä saamasi Traficom:n varmennekoodi.

  3. Ilmoita itsesi pakettiauton omistajaksi tai haltijaksi. Voit halutessasi lisätä useampia haltijoita ja/tai omistajia sekä ilmoittaa pakettiauton liikennekäyttöönoton tai liikennekäytöstäpoiston.

  4. Vahvista rekisteröintimuutokset. Rekisteröintitoimenpiteistä veloitetaan Traficomin palvelumaksu, jonka summan näet vahvistuksen yhteydessä. Palvelumaksu laskutetaan erillisellä laskulla.

Jos ostat pakettiauton autoliikkeestä, liike hoitaa usein edelleen myös rekisteröinnin.

Pakettiauton rekisteröintitietojen muokkaus Oma Palvelussa

Kun omistat pakettiauton (tai olet sen haltija) ja olet vakuuttanut sen POP Vakuutuksessa, voit itse tehdä muutoksia pakettiauton rekisteröintitietoihin popvakuutus.fi:n Oma Palvelussa:

  1. Kirjaudu Oma Palveluun verkkopankkitunnuksillasi.

  2. Valitse pakettiauto vakuutuslistauksesta ja siirry muokkaamaan rekisteröintiä.

  3. Tee haluamasi rekisteröintimuutokset. Voit hallinnoida pakettiauton omistajia ja haltijoita, tehdä liikennekäytöstäpoiston/-käyttöönoton tai luovutusilmoituksen sekä päättää vakuutuksen.

  4. Vahvista rekisteröintimuutokset. Rekisteröintitoimenpiteistä veloitetaan Traficomin palvelumaksu, jonka summan näet vahvistuksen yhteydessä. Palvelumaksu laskutetaan erillisellä laskulla.

Mahdolliset rekisteröintitapahtumat

Halutessasi voit lisätä tai poistaa pakettiauton omistajia ja haltijoita. Mikäli et ole pakettiauton rekisteriin merkitty omistaja tarvitset varmennekoodin muutosten tekemiseen.

Pakettiauton omistaja on se, kenen pakettiauto on. Jos omistaja ei ole pakettiauton pääasiallinen käyttäjä, on käyttäjä merkittävä pakettiauton haltijaksi. Pakettiautolla on oltava vähintään yksi omistaja.

Pakettiauton haltija on se, jonka käytössä pakettiauto on. Haltijoita voi myös olla yksi tai useampia. Jos omistaja on pakettiauton pääasiallinen käyttäjä, ei haltijaa tarvitse erikseen ilmoittaa.

Jos et käytä pakettiautoa liikenteessä, voit tehdä sille liikennekäytöstäpoiston. Pakettiautolla ei saa ajaa liikennekäytöstäpoiston aikana. Pakettiauton vakuutusmaksu hyvitetään liikennekäytöstäpoiston ajalta. Pakettiauton kilpiä ei tarvitse palauttaa liikennekäytöstäpoiston takia.

Voit irtisanoa liikennekäytöstäpoistetun pakettiauton vakuutuksen kokonaan, jolloin kaikki pakettiauton vakuutukset (sekä liikenne- että kaskovakuutus) päätetään, eikä pakettiautolla ole lainkaan vakuutusturvaa voimassa. Pakettiautoa ei saa käyttää liikenteessä ennen uuden vakuutuksen hankkimista ja liikennekäyttöönottoa.

Jos olet myynyt pakettiautosi, voit tehdä luovutusilmoituksen, jolla voit osoittaa myynnin tapahtuneen, vaikka uusi omistaja laiminlöisi rekisteröinnin. Luovutusilmoitukseen tarvitset ostajan henkilötunnuksen.

Sekä uudelle pakettiautolle että tuontiautolle tehdään ensirekisteröinti, kun se ensimmäisen kerran rekisteröidään Suomen ajoneuvorekisteriin. Ostaessasi pakettiauton autoliikkeestä, autoliike hoitaa vakuutuksen ottamisen ja rekisteröinnin puolestasi kaupanteon yhteydessä. Vakuutusten hintoja kannattaa kuitenkin laskea hieman etukäteen. Voit etsiä esimerkiksi nettiautokaupoista vastaavan auton rekisterinumeron ja tutkia vakuutusten hintoja suuntaa-antavasti jo ennen auton ostoa helppokäyttöisellä pakettiautovakuutuslaskurillamme. Tällöin sinun on helpompi kertoa autoliikkeen myyjälle, millaisen autovakuutuksen haluat pakettiautoosi.

Usein kysyttyä sähköisestä rekisteröinnistä

Varmenne on kuusi merkkiä pitkä koodi, jonka ajoneuvon rekisteriin merkitty omistaja voi luoda Traficomin sivujen verkkopalvelussa.

Varmennetta tarvitaan, kun ajoneuvon rekisteriin merkitty omistaja on myymässä tai luovuttamassa ajoneuvoa uudelle omistajalle. Myyjä luovuttaa varmenteen ostajalle, joka esittää sen rekisteröinnin yhteydessä vakuutusyhtiön verkkopalvelussa, traficom.fi-sivujen verkkopalvelussa tai rekisteröintitoimipisteissä.

Rekisteröintitodistusta ei enää anneta tai lähetetä automaattisesti rekisteri-ilmoituksen jälkeen, eikä sinun tarvitse pitää todistuksen I osaa kotimaan liikenteessä mukana. Rekisteröintitodistuksen saat halutessasi Traficomin sivujen verkkopalveluista sekä katsastustoimipaikoilta.

Ajoneuvon vakuuttaminen ja rekisteröinti-ilmoituksen tekeminen onnistuu kerralla vakuutusyhtiön verkkopalvelussa. Rekisteröintitodistusta ei tarvitse enää pitää mukana ajoneuvossa, eikä sitä enää tulosteta tai postiteta automaattisesti rekisteröinnin jälkeen. Kun yksityishenkilö myy ajoneuvon, hän antaa omistajanvaihdokseen oikeuttavan varmennekoodin uudelle omistajalle kaupan yhteydessä. Autokauppa helpottuu.

Voit toimia samoin myös jatkossa, autoliikkeet tekevät edelleen tarvittavat vakuutukset ja rekisteröinnit. Uudistus vaikuttaa kuluttajan näkökulmasta eniten yksityishenkilöiden väliseen autokauppaan, eikä siten näy autoliikkeessä asioidessa.

Lähde: Liikennevakuutuskeskus