Siirry sisältöön

Mopon liikennevakuutus

Edullinen turva mopollesi.

Liikennevakuutus mopolle

Liikennevakuutus on kaikille liikenteessä oleville moottoriajoneuvoille pakollinen vakuutus, jotta ajoneuvolla saa ajaa. Liikennevakuutus korvaa liikennevahingon osapuolien henkilövahingot sekä syyttömän osapuolen omaisuusvahingot.

Suosittelemme aina liikennevakuutuksen lisäksi myös kaskovakuutuksen ottamista. POP Vakuutukselta saat mopolle L tai S-kaskon, joista voit valita tarpeisiisi sopivan vakuutuksen. Voit laskea mopon liikennevakuutuksen ja kaskovakuutuksen hinnan vakuutuslaskurillamme.

Mopon liikennevakuutus on vuodenaikahinnoiteltu

Mopon liikennevakuutus ja kaskovakuutus on molemmat vuodenaikahinnoiteltuja. Vuodenaikahinnoittelu tarkoittaa sitä, että mopovakuutuksissa vakuutusmaksu painottuu suurimmaksi osaksi siihen vuodenaikaan, jolloin mopoa pääosin käytetään. Mopokausi alkaa tyypillisesti maalis-huhtikuun aikana ja päättyy loka-marraskuun puolella. Suurinosa vakuutusmaksuista keskittyy tälle ajalle. Jos mopo on poistettu liikennekäytöstä, vakuutusmaksuista saatavan hyvityksen määrä riippuu siitä, mihin ajankohtaan vuodesta liikennekäytöstäpoisto kohdistuu.

Vakuutusmaksut laskutetaan kuitenkin tasaisesti ympäri vuoden valitsemiesi maksuerien mukaisesti. Vakuutuksesta voidaan siis periä maksua esimerkiksi päättymispäivän jälkeen, jos vakuutusmaksua ei ole vielä kokonaisuudessaan laskutettu.

moottoripyora vuodenaikahinnoittelu

Esimerkki mopon vakuutusmaksun jakautumisesta eri kuukausille. Tiedot suuntaa antavia, eivät lopullisia.

Esimerkki mopon vakuutusmaksun muodostumisesta

Moposi vakuutusmaksu on 200 euroa vuodessa. Mopon vakuutusmaksun laskut jakautuvat tasaisesti ympäri vuoden. Olet valinnut maksut maksettavaksi kaksi kertaa vuodessa, 100 euroa kerrallaan.

Vakuutuskausi vaihtuu aina toukokuun alussa. Myyt moposi syyskuun lopussa, jolloin myös vakuutuksesi päättyy. Todellinen vakuutuskausi on siis 1.5. – 30.9. Tältä ajalta peritään vakuutusmaksua ajokauden hinnoittelun mukaisesti eli yhteensä 65% koko vuoden maksusta. Olet maksanut vakuutusmaksun ensimmäisen erän eli 100 euroa. Todellisen vakuutuksen voimassaoloajan maksu on kuitenkin 130 euroa, joten vakuutukselta peritään vielä 30 euroa vakuutuksen päättymisen jälkeen.

Mopon liikennekäytöstäpoisto

Halutessasi voit poistaa mopon liikennekäytöstä Oma Palvelussa, Traficomin sivulla tai rekisteröintejä suorittavalla katsastuskonttorilla. Liikennekäytöstäpoiston yhteydessä ei tarvitse palauttaa mopon kilpiä.

Saat liikenne- ja kaskovakuutuksesta hyvitystä liikennekäytöstäpoiston ajalta. Liikennekäytöstäpoiston aikana kolariturva ei ole voimassa. Sinun kannattaa pitää moposi kaskovakuutettuna myös liikennekäytöstäpoiston aikana, sillä moottoriajoneuvot eivätkä niiden osat tai varusteet kuulu kotivakuutuksen piiriin. Esimerkiksi autotallia turvaava vakuutus ei kata mopollesi tulipalossa tai varkaudesta tapahtuvia vahinkoja.

Muistathan, että liikenteestä poistetulla mopolla ei saa ajaa.