Siirry sisältöön

Moni jättää autovakuutuksensa kilpailuttamatta – näin paljon voit saada säästöjä vuositasolla

Autovakuutuksen kilpailuttaminen on helppo tapa säästää autoilun kustannuksissa varsinkin nyt, kun polttoaineen hinnat ovat nousseet vuoden takaisesta jopa yli 40 %.

Moni jättää vakuutuksen kilpailutuksen usein tekemättä, koska vakuutustarjousten kysely eri vakuutusyhtiöistä voi ajatuksena tuntua työläältä prosessilta. Nykyään vakuutuksen hinta on helppoa laskea eri yhtiöiden vakuutuslaskureilla. Kilpailuttamalla ajoneuvovakuutuksesi voit säästää jopa satoja euroja vuodessa.

Lähikuva pysäköidystä autosta auringonlaskussa

Luotatko sinisilmäisesti siihen, että maksat parasta mahdollista hintaa ajoneuvovakuutuksestasi?

On luonnollista kilpailuttaa autovakuutus uutta autoa hankkiessa, mutta moni unohtaa ajoneuvovakuutuksen kilpailuttamisen sen jälkeen ja luottaa sinisilmäisesti siihen, että maksaa järkevintä mahdollista hintaa jatkossakin.

Autovakuutuksen säännöllinen kilpailuttaminen kannattaa, koska jokaisella vakuutusyhtiöllä on omat hinnoitteluperusteensa vakuutuksille. Näin myös hinnat eri yhtiöiden välillä vaihtelevat reippaastikin. Esimerkiksi POP Vakuutuksella maksat vakuutuksesta ajamiesi kilometrien perusteella.

Jos siis vaikkapa huomaat, että ajat nykyään selvästi vähemmän kuin aiemmin, on hinnoittelutilanne hyvin todennäköisesti muuttunut ja tällöin vakuutus on erittäin fiksua päivittää nykyisten tarpeidesi mukaiseksi. Miksi maksaisit ylimääräistä?

Hyödynnä ajoneuvovakuutuskampanjat tarkasti – säästöjä jopa satasia

Vakuutusyhtiöt tarjoavat kaskovakuutusvaihtoehtojen lisäksi myös erilaisia ajoneuvovakuutuskampanjoita. Näitä kampanjoita hyödyntämällä voit säästää ajoneuvovakuutuksesi vuosimaksuissa entistäkin enemmän. Esimerkiksi POP Vakuutuksen kaskokampanjassa uuden liikennevakuutuksen autolleen ottava saa samalla valitsemansa kaskovakuutuksen kolmeksi kuukaudeksi veloituksetta.

Otetaan esimerkiksi 30-vuotias helsinkiläinen, joka ajelee vuoden 2015 Toyota Avensiksella noin 20 000 kilometriä vuodessa. Ottamalla POP Vakuutukselta kaskokampanjan aikana liikennevakuutuksen ja siihen kylkeen XL-kaskon, voi hän säästää vakuutusmaksuissa lähes 200 € ensimmäisen vakuutuskauden aikana!

Autovakuutuksen ja muidenkin vakuutusten kilpailuttaminen siis todellakin kannattaa. Alla olevasta taulukosta voit vertailla kolmen erilaisen esimerkin avulla kuinka paljon säästöjä vuositasolla on mahdollista saada.

Taulukko XL-kaskollisen vakuutuksen esimerkkihinnoista. 30-vuotias asiakas Helsingistä vakuuttaa auton Toyota Avensis (bensiini, 2015) alle 20 000 km vuotuisilla ajoilla. Hinta ilman kampanjaa 911,42 euroa. Hinta kampanjan kanssa 713,24 euroa. Säästöä 198,18 euroa. 45-vuotias asiakas Nokialta vakuuttaa auton Skoda Octavia (bensiini, 2019) alle 15 000 km vuotuisilla ajoilla. Hinta ilman kampanjaa 547,06 euroa. Hinta kampanjan kanssa 435,13 euroa. Säästöä 111,93 euroa. 60-vuotias asiakas Raisiosta vakuuttaa auton Volkswagen Polo (bensiini, 2020) alle 10 000 km vuotuisilla ajoilla. Hinta ilman kampanjaa 571,29 euroa. Hinta kampanjan kanssa 455,79 euroa. Säästöä 115,50 euroa.

Taulukon hinnat ovat esimerkkihintoja ja voivat vaihdella yllä ilmoitetusta. Kaikissa taulukon esimerkeissä liikennebonus on 83 % ja kaskobonus 70 %.

Näistä tekijöistä ajoneuvovakuutuksesi hinta koostuu

Oletko pohtinut, mistä tekijöistä ajoneuvovakuutuksesi hinta sitten lopulta koostuu? Ajoneuvovakuutuksen hinnoittelu voi maallikon silmiin vaikuttaa joskus heprealta, mutta hinta koostuu lopulta kuitenkin ihan loogisista tekijöistä.

Autovakuutuksen hintaan vaikuttavat muun muassa auton merkki ja vuosimalli sekä vakuutuksenottajan tiedot ja vuodessa ajetut kilometrit. Muita hinnan muodostumisen kannalta merkittäviä tekijöitä ovat auton teho, paino ja ikä. Vakuutuksenottajan tiedoista hinnoittelun kannalta keskeisiä tietoja ovat vakuutuksenottajan ikä, asuinpaikka ja vahinkohistoria. Henkilökohtainen vahinkohistoria taasen määrittää bonusten suuruuden.

POP Vakuutuksella erityisesti ajetut kilometrit ovat yksi merkittävimmistä tekijöistä hinnan muodostumisessa. Alle 20 000 kilometriä vuodessa ajavat saavat alennusta vakuutusmaksuista. Siinä tapauksessa, että kilometrejä kertyy yli 25 000, vakuutuksen hinta vastaavasti nousee. Tämä perustuu vahinkotilastoihin, joiden perusteella vähemmän ajavat kolaroivat vähemmän ja näin ollen voimme tarjota heille vakuutusta edullisempaan hintaan.

Yksinkertaistettuna: mitä vähemmän autolla ajetaan vuodessa, sen halvempi on liikennevakuutuksen ja kaskovakuutuksen hinta.

POP Vakuutuksen kaskokampanjan voimassaoloaikana 25.7.-14.8.2022 tarjoamme uuden autovakuutuksen ostajalle kaskovakuutuksen kolmeksi kuukaudeksi hintaan 0 €!