Siirry sisältöön

Rakennukseen murtauduttiin

Ohjeita vahingon sattuessa

Kun omistamaasi rakennukseen on murtauduttu

Jos et ole varma, onko kotisi vakuutettu murtojen varalta, voit tarkistaa oman vakuutusturvasi Oma Palvelusta.

Toimi näin rakennuksen murtovahingon sattuessa

1. Tee rikosilmoitus

Tee murrosta poliisille rikosilmoitus ja pyydä poliisia toimittamaan tutkintailmoitusjäljennös itsellesi. Mikäli teet rikosilmoituksen verkossa, voit ilmoittaessasi valita, että poliisi lähettää virallisen tutkintailmoituskopion sinulle. Tutkintailmoitus lähetetään sinulle 1-3 viikon kuluessa rikosilmoituksen jättämisestä. Rikosilmoitukseen tulee merkitä myös anastettu omaisuus siten, että jokainen varastettu tuote on ilmoitettu erikseen. Rikosilmoituksessa tulee vaatia tekijälle rangaistusta. Ota valokuva murron yhteydessä aiheutuneista vahingoista ja pyri rajoittamaan vahinkoa suojaamalla mahdolliset rikkoutuneet ovet tai ikkunat.

2. Tee vahinkoilmoitus

Tee vahinkoilmoitus Oma Palvelussa ja liitä ilmoitukseen virallinen tutkintailmoituskopio, jonka olet saanut poliisilta, sekä kuva murtovaurioista. Mikäli irtaimistoa on varastettu murron yhteydessä, tarvitsemme irtaimiston osalta luettelon eriteltynä; esine, hankintavuosi ja uuden vastaavan hankintahinta. Voit toimittaa tutkintailmoituksen myös myöhemmin Oma Palvelun kautta, kun saat sen poliisilta.

3. Käsittelemme ilmoittamasi vahingon

Ilmoitamme sinulle, kun vahinko on käsitelty ja lähetämme sinulle jatkotoimintaohjeet tai korvauspäätöksen. Korjaustyön voit tilata valitsemaltasi urakoitsijalta, kun olet ensin sopinut asiasta vakuutusyhtiön kanssa. Työn tilaajana toimii aina vakuutuksenottaja. Vakuutusyhtiölle tulee toimittaa vakuutuksenottajan hyväksymä lasku liitteineen, jonka perusteella vakuutusyhtiön osuus laskusta voidaan suorittaa korjaustyön tehneelle taholle. Mikäli tarvitsemme lisäselvityksiä ennen ratkaisun tekoa, otamme sinuun yhteyttä.

Oma Palvelussa hoidat vahinkoasioitasi 24/7

Ilmoita vahingosta helpoiten verkossa - ilman jonotusta.

Yhteystiedot

Etkö löytänyt etsimääsi? Älä turhaan vaivaa päätäsi. Autamme mieluusti.

Chat-palvelu arkisin 9-17

Chat palvelee sinua vakuutuksiin liittyvissä asioissa.