Siirry sisältöön

Talotekniikan (LVISA) rikkoutumis­vahingot

Rikkoutuiko asunnossasi talotekniikkaa tai siihen liittyvä laite?

LVISA-tekniikan tai laitteiden vahingoilla tarkoitetaan rakennuksen putkistolle sekä lämpö-, vesi-, ilmastointi- (LVI), sähkö- (S) ja automaatiolaitteille (A) aiheutuvia vahinkoja. Rakennuksen LVISA –laitteiden rikkoja ovat esimerkiksi ilmalämpöpuppujen, lämminvesivaraajien tai porakaivon pumppujen rikkoutumisvahingot.

Voit tarkistaa oman vakuutusturvasi Oma Palvelusta.

Toimi näin, jos talotekniikkaa tai siihen liittyvä laite on rikkoutunut

1. Selvitä, onko laitetta mahdollista korjata ja korjauskustannukset

Laitteiden rikkoutumisvahingossa selvitä ensin korjauskustannukset. Mikäli laitetta ei ole mahdollista tai kannattavaa korjata, pyydä korjaajaa kirjaamaan lausunto, miksi korjaus ei ole kannattavaa, sekä kustannusarvio uudesta vastaavasta laitteesta asennuksineen.

2. Tee vahinkoilmoitus

Tee vahinkoilmoitus Oma Palvelussa ja liitä ilmoitukseen korjauskuluarvio. Mikäli laitetta ei voida korjata, liitä mukaan lausunto korjauskelvottomuudesta, sekä arvio uuden vastaavan laitteen hinnasta asennuksineen. Jos olet vakuuttanut meillä asuinrakennuksesi, vakuutusyhtiö tilaa tarvittaessa rakennukselle tutkimuksen vahingon syyn, vahingon laajuuden ja tarvittavien korjaustoimenpiteiden selvittämiseksi, kun vahinkoilmoitus on tehty. Vakuutusyhtiön tilaamasta tutkimuksesta aiheutuneet kustannukset korvataan vahingon selvittelykuluna.

3. Käsittelemme ilmoittamasi vahingon

Ilmoitamme, kun vahinko on käsitelty ja annamme sinulle samalla kirjallisen korvauspäätöksen. Työn tilaajana toimii aina vakuutuksenottaja. Mikäli tarvitsemme lisäselvityksiä ennen ratkaisun tekoa, otamme sinuun yhteyttä.

Oma Palvelussa hoidat vahinkoasioitasi 24/7

Ilmoita vahingosta helpoiten verkossa - ilman jonotusta.

Yhteystiedot

Etkö löytänyt etsimääsi? Älä turhaan vaivaa päätäsi. Autamme mieluusti.

Chat-palvelu arkisin 9-15.30

Chat palvelee sinua vakuutuksiin liittyvissä asioissa.