Siirry sisältöön

Omaisuutta varastettu

Ohjeita vahingon sattuessa

Onko omaisuuttasi varastettu?

POP Kotivakuutuksen M- ja L-tason irtaimistovakuutuksiin kuuluu rikosturva, josta omaisuudelle sattuneita varkausvahinkoja korvataan. Jos et ole varma kotivakuutuksesi sisällöstä, voit tarkistaa sen Oma Palvelusta.

Toimi näin, kun omaisuuttasi on varastettu

1. Tee ensin varkaudesta rikosilmoitus poliisille

Pyydä poliisia toimittamaan virallinen tutkintailmoitusjäljennös itsellesi. Mikäli teet rikosilmoituksen verkossa, voit ilmoittaessasi valita, että poliisi lähettää virallisen tutkintailmoituskopion sinulle. Tutkintailmoitus lähetetään sinulle normaalisti 1-3 viikon kuluessa rikosilmoituksen jättämisestä. Rikosilmoitukseen tulee merkitä jokainen anastettu tavara erikseen ja vaatia rangaistusta tekijälle. Selvitä myös varastetun omaisuuden hankintavuosi, sekä uusi lähinnä varastettua vastaava tuote.

Mikäli puhelimesi on varastettu, ilmoita puhelimen IMEI-koodi poliisille, kun teet rikosilmoitusta.

Huomioithan että sähköisestä järjestelmästä saamasi kuittausviesti ei ole tutkintailmoitusjäljennös. Ilmoitusjäljennöksen voit saada hakemalla sen poliisiaseman päivystyksestä aukioloaikoina tai Suomi.fi-palvelun kautta lähetettynä. Jäljennös postitetaan sinulle myös automaattisesti muutaman viikon kuluttua ilmoituksesta. Rikosilmoitukseen tulee merkitä jokainen anastettu tavara erikseen ja vaatia rangaistusta tekijälle. Jos käyt tekemässä rikosilmoituksen poliisiasemalla, pyydä samalla tutkintailmoitusjäljennös itsellesi.

2. Tee vahinkoilmoitus

Tee varkaudesta vahinkoilmoitus Oma Palvelussa. Voit liittää ilmoitukseen varastetun omaisuuden ostokuitin, sekä linkin uuteen vastaavaan tuotteeseen. Liitä mukaan myös poliisilta saamasi tutkintailmoitusjäljennös. Voit lähettää tutkintailmoituksen myös myöhemmin Oma Palvelun kautta, mikäli et ole saanut sitä vielä vahinkoilmoitusta tehdessä. Omavastuuosuutesi sekä vakuutuksesi kattamat riskit voit tarkistaa Oma Palvelusta.

3. Käsittelemme ilmoittamasi vahingon

Ilmoitamme, kun vahinko on käsitelty ja lähetämme sinulle korvauspäätöksen. Mikäli tarvitsemme lisäselvityksiä ennen ratkaisun tekoa, otamme sinuun yhteyttä.

Oma Palvelussa hoidat vahinkoasioitasi 24/7

Ilmoita vahingosta helpoiten verkossa - ilman jonotusta.

Yhteystiedot

Etkö löytänyt etsimääsi? Älä turhaan vaivaa päätäsi. Autamme mieluusti.

Chat-palvelu arkisin 9-15.30

Chat palvelee sinua vakuutuksiin liittyvissä asioissa.