Siirry sisältöön

Polkupyörä varastettu

Ohjeita vahingon sattuessa

Lähtikö pyörä varkaan matkaan?

Mikäli sinulla on kotivakuutuksessasi irtaimiston rikosturva, voit hakea kotivakuutuksesta korvausta, kun polkupyörä on varastettu. Voit tarkistaa oman vakuutusturvasi Oma Palvelusta.

Toimi näin, kun polkupyöräsi on varastettu

1. Tee varkaudesta rikosilmoitus poliisille

Pyydä poliisia toimittamaan virallinen tutkintailmoitusjäljennös itsellesi.

Mikäli teet rikosilmoituksen verkossa, voit ilmoittaessasi valita, että poliisi lähettää virallisen tutkintailmoituskopion sinulle. Tutkintailmoitus lähetetään sinulle normaalisti 1-3 viikon kuluessa rikosilmoituksen jättämisestä. Rikosilmoitukseen tulee merkitä jokainen anastettu tavara erikseen ja vaatia rangaistusta tekijälle.

Sähköisestä järjestelmästä saamasi kuittausviesti ei ole ilmoitusjäljennös. Ilmoitusjäljennöksen voit saada hakemalla sen asiaa hoitavan poliisiaseman päivystyksestä aukioloaikoina tai Suomi.fi-palvelun kautta lähetettynä.

2. Tee vahinkoilmoitus

Selvitä polkupyörän hankintavuosi, sekä uusi lähinnä varastettua vastaava tuote ja tee varkaudesta vahinkoilmoitus Oma Palvelussa. Voit liittää ilmoitukseen varastetun polkupyörän ostokuitin, takuutodistuksen tai tilausvahvistuksen, sekä linkin uuteen vastaavaan tuotteeseen. Mikäli pyörälle on tehty ilkivaltaa, tiedustele korjauskustannusarviota korjausliikkeestä ja toimita arvio käsittelyymme.

Mikäli olet ostanut pyörän käytettynä, merkitse ilmoitukseen hankintavuodeksi se vuosi jolloin polkupyörä on hankittu uutena liikkeestä.

Liitä mukaan myös poliisilta saamasi tutkintailmoitusjäljennös. Voit lähettää tutkintailmoituksen myöhemmin Oma Palvelun kautta, mikäli et ole saanut sitä vielä kun olet tekemässä vahinkoilmoitusta. Omavastuuosuutesi sekä vakuutuksesi kattamat riskit voit tarkistaa Oma Palvelusta.

3. Käsittelemme ilmoittamasi vahingon

Ilmoitamme, kun vahinko on käsitelty ja lähetämme sinulle korvauspäätöksen. Mikäli tarvitsemme lisäselvityksiä ennen ratkaisun tekoa, otamme sinuun yhteyttä.

Oma Palvelussa hoidat vahinkoasioitasi 24/7

Ilmoita vahingosta helpoiten verkossa - ilman jonotusta.

Yhteystiedot

Etkö löytänyt etsimääsi? Älä turhaan vaivaa päätäsi. Autamme mieluusti.

Chat-palvelu arkisin 9-17

Chat palvelee sinua vakuutuksiin liittyvissä asioissa.