Mökkivakuutus

Vakuuta kesämökkisi tai muu vapaa-ajan asuntosi.

Laske hinta

Voit vakuuttaa sekä rakennukset että irtaimiston

Laske hinta ja osta

Valitse sinulle sopiva mökkivakuutus

Laske hinta ja osta

Rakennusvakuutus on aina täysarvovakuutus eli kattaa rakennuksesi sen todellisesta sen hetkisestä arvosta.

Laske hinta ja osta

Mökkivakuutus turvaa vapaa-ajan asuntosi

POP Vakuutuksen kotivakuutuksella voit vakuuttaa kotisi lisäksi myös vapaa-ajan asuntosi – oli se sitten ympärivuotinen loma-asunto tai kesäasuttava mökki. Vapaa-ajan asunnon tulee olla tilapäiseen asumiseen tarkoitettu – ei siis pääasiallinen kotisi.

Vakuutuksella varaudut mökilläsi sattuviin äkillisiin ja odottamattomiin vahinkoihin, esimerkiksi tulipalon tai vesivahingon aiheuttamiin tuhoihin.

Irtaimistovakuutuksella vakuutat mökki-irtaimistosi ja rakennusvakuutuksella rakennukset. Kaikki maksimissaan 10 neliömetrin kokoiset rakennukset kuuluvat päärakennuksen vakuutukseen mukaan (esim. ulkohuussi), mutta yli 10 neliömetrin lisärakennuksille tarvitset omat rakennusvakuutukset (esim. varasto, aitta, saunarakennus). Voit ostaa kaikki yhdellä kertaa verkkokaupasta.

Rakennus on aina vakuutettuna täydestä arvostaan. Arvo määritetään vapaa-ajan asunnon kokonaispinta-alan mukaan. Kun lasket rakennuksen kokonaispinta-alaa, muista laskea mukaan myös lasitettu kuisti. Jos laajennat mökkiäsi, muista päivittää vakuutuksesi uuden kokonaisalan mukaan, jotta vakuutusturvasi on tarpeeksi laaja.

Irtaimisto on vakuutettu täydestä arvostaan. Irtaimistoksi lasketaan myös vapaa-ajan asunnollasi oleva vuokrattu tai lainattu omaisuus. Tällaisen vuokratun tai lainatun omaisuuden arvo kuuluu vakuutukseen enintään 4 000 euron arvosta.

Mitä kannattaa ottaa huomioon mökkivakuutusta hankkiessa?

Ota nämä asiat huomioon, jos sinulla on muitakin vakuutuksia POP Vakuutuksella:

  • Mökkivakuutuksen yhteyteen ei sisälly vastuu- ja oikeusturvavakuutuksia, ne on jo sisällytetty POP Kotivakuutukseesi.
  • Vuototurvan tarvitset vain sellaiseen mökkiin tai vapaa-ajan asuntoon, johon on vedetty vesijohdot rakennuksen sisälle.

Mökkivakuutuksen turvat

Turvat
L
M
S

Korvaa välittömän esinevahingon, jonka syynä on äkillinen ja ennalta arvaamaton tapahtuma. Vakuutuksesta korvataan myös sähköilmiön (oikosulku, maasulku ja ylijännite) aiheuttama sähkölaitteen välitön rikkoutuminen. Rikkoutumisturvasta ei korvata vahinkoja luonnonkatastrofi-, palo- ja rikosvahingoissa tai jotka olisivat käsiteltäviä seuraavien turvien perusteella: paloturva, tulvaturva, luonnonilmiöturva, rikosturva, vuototurva, asumisen keskeytysturva ja matkatavaraturva.

Vakuutuksesta korvataan rakennuksen kiinteän lämpö-, vesi-, ilmastointi-, sähkö- ja automaatiolaitteen (LVISA-laitteen), -tekniikan tai -putkiston tai niihin kytketyn käyttölaitteen, kuten pesukoneen tai astianpesukoneen, äkillisen ja ennalta arvaamattoman rikkoutumisen tai äkillisen ja ennalta arvaamattoman viemärin tukkeutumisen seurauksena syntyneen vuodon aiheuttama välitön esinevahinko.

Korvaa äkillisen ja ennalta arvaamattoman välittömän esinevahingon, jonka tapahtuma-aika, -paikka ja olosuhteet voidaan tarkoin yksilöidä ja jonka syynä on

• varkaus tai murto, josta on seurannut vahinkoa irtaimistolle ja rakennukselle, kun rakennukseen on murtauduttu rakenteita rikkomalla tai muuten väkivaltaisesti esimerkiksi lukkoja vahingoittaen tai tunkeuduttu avaimella, joka on saatu murtautumisen tai ryöstön yhteydessä.

• ryöstö, jolla tarkoitetaan anastusta tai sen yritystä, ja jossa henkilö on joutunut väkivallan tai sen uhkauksen kohteeksi.

• ilkivalta eli vahingonteko, jolla tarkoitetaan ulkopuolisen tahallisesti aiheuttamaa esinevahinkoa.

Rikosturvasta ei korvata vahinkoa, joka aiheutuu omaisuuden katoamisesta, unohtamisesta, hukkaamisesta tai häviämisestä. Vahinko, jota ei voida tapahtuma-ajan, -olosuhteen ja -paikan suhteen osoittaa varkaudeksi, katsotaan omaisuuden katoamiseksi, unohtamiseksi, hukkaamiseksi tai häviämiseksi.

Korvaa äkillisen ja ennalta arvaamattoman välittömän esinevahingon, jonka syynä on myrskytuuli, myrskytuulen irrottama esine tai poikkeuksellisen voimakas raekuuro. Vakuutuksesta korvataan myös vahinko, jonka on aiheuttanut villieläimen tunkeutuminen rakennukseen. Vakuutuksesta korvataan myös salamaniskun aiheuttama esinevahinko, kun salama on iskenyt suoraan vakuuttamaasi omaisuuteen ja pirstonut sitä mekaanisesti.

Korvaa vakuuttamallesi rakennukselle ja rakennuksessa olevalle vakuuttamallesi irtaimistolle aiheutuneen välittömän esinevahingon, jonka syynä on poikkeuksellinen rankkasade-, vesistö- tai merivesitulva, jonka vuoksi vesi on tunkeutunut rakennukseen suoraan maanpinnalta tai kiinteästi asennettujen putkistojen kautta. Vakuutuksesta ei korvata tulvan piha-alueelle aiheuttamia vahinkoja.

Korvaa äkillisen ja odottamattoman esinevahingon, jos se on aiheutunut irti päässeestä tulesta, tulisijasta tai lämmityslaitteesta nousseesta noesta, savusta, savukaasusta tai räjähdyksestä.

Näitä voit vakuuttaa

Omakotitalo ja ulkorakennukset

Rivitaloasunto

Pari- tai erillistaloasunto

Kerrostaloasunto

Vapaa-ajan asunto ja ulkorakennukset